styrox
EPS-eriste katto

Katon eristys

Suositeltavat tuotteet: EPS 60S Katto, EPS 80S Katto ja EPS 100S Katto

Yleisimmin EPS-kattoeristeitä käytetään ontelolaatta-, TT-laatta- tai teräspoimulevyrakenteissa sekä uudis- että korjausrakentamisessa. EPS-kattoeristeet soveltuvat sekä tuuletettuihin että tuulettumattomiin yläpohjarakenteisiin. Tuuletetuissa rakenteissa käytetään yläpinnastaan valmiiksi uritettua EPS-kattoeristettä.

EPS-eristeen etuna on hyvä kuormituskestävyys, sillä kattoeristeen lujuus on aina vähintään 60 kPa. EPS-kattoeristeet soveltuvatkin käytettäväksi kaikissa kattorasitusluokissa R1-R4 (RIL 107 Rakennusten veden- ja kosteudeneristysohjeet, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry; Toimivat Katot, Kattoliitto ry). EPS-kattoeristeiden etuna on myös käveltävyys eli ne kestävät kävelyä (mm. kattojen huoltotoimenpiteiden aikana tapahtuva liikkuminen katolla). Joustavan valmistustekniikan ansiosta levyt voidaan leikata suoraan haluttuun eristepaksuuteen eikä EPS-eristeitä tarvita rakenteeseen useampaa kerrosta.
EPS-kattoeristeitä käytetään erityisesti hallirakentamisessa, mutta markkinoilla on myös pientaloon kehitettyjä tuotteita.

Materiaalipankki

Kuvagalleria

View the embedded image gallery online at:
https://eps-eriste.fi/katon-eristys#sigProId0c79af6700
 

Ylös

Copyright © 2019 Rakennuseristeteollisuus. Kaikki oikeudet pidätetään.
Webmaster Tomasons Oy